Biszkopt na tort dobrze nasączony to taki, który rozpływa się w ustach, a nie na talerzu. Tradycyjny alkoholowy poncz można zastąpić wieloma innymi wariantami, zwłaszcza gdy szykujemy ciasto na imprezę dla dzieci. W zależności od Twoich pomysłów i upodobań możesz stworzyć niepowtarzalną miksturę do nasączenia swego tortu.
Jakim ponczem nasączyć...
Drożdże winiarskie- co to jest? Drożdże dolnej i górnej fermentacji. Charakterystyka
Spelnijmazania - 0
Drożdże winiarskie wykorzystywane są do produkcji win. Mogą służyć także w piekarnictwie i gorzelnictwie w procesach fermentacyjnych. Prawidłowy przebieg fermentacji alkoholowej w soku owocowym nadaje w końcowej fazie smak wina. Przy fermentacji chmielu powstanie piwo. Aktywne drożdże używa się do spulchniania ciasta przeznaczonego do wypieku lub smażenia. Noszą nazwę...